dimarts, 30 d’octubre del 2007

El Ràcing segueix creixent i ja és líder

Va sumar la tercera victòria consecutiva (4-2) davant un incòmode Segur

Alineació: Pep, Àngel, Oliva, Vilalta, Rovira, Roger, Àlex, Sergi, Roc, Dani, Bori. També van jugar: Calavera, Tomàs i Arnau.

El Ràcing va tornar a guanyar i per primer cop a en la present temporada, es va retrobar amb si mateix. El conjunt de Rocafort, després dels empats inicials i dues treballades victòries, arribava a la cinquena jornada amb opcions de lideratge, circumstància que la seva victòria dominical i l’empat entre Pallaresos i Cunit (1-1) va convertir en realitat. Segons la major part del planter racinguista “aquesta situació és anecdòtica però demostra que fent bé les coses, aquest any podem assolir el nostre objectiu”. Per la seva banda, Maurici Segú, president racinguista, considera que “el lideratge és quelcom que aviat te’l prenen de les mans, si no et sents un autèntic líder. Estic convençut que aquest diumenge, en un dels camps més complicats del grup, el del Banyeres, demostrarem moltes coses. No ens fa por ser líders tan aviat.”.

Tot i el resultat final, el Segur no va ser un rival fàcil i va posar resistència en la seva visita a Les Forques. Els primers minuts de partit van servir per veure que el Segur, tot i només comptar amb un sol punt en els seus primers quatre partits, no seria un rival fàcil. Després d’algunes aproximacions locals, al quart d’hora, l’estilet Roc Farré, amb un tret estratosfèric des del vèrtex dret de l’àrea visitant, ubicava el cuir a l’escaire dels del Baix Penedès, fent pujar l’1-0 al marcador. El golejador local, que ja havia anotat en el primer partit davant el Masllorenç, es retrobava així amb el gol. Amb l’avantatge racinguista, els de Segur van estirar-se i van disposar de diverses accions de perill gràcies a algunes accions a pilota aturada. A pocs minuts pel final del primer temps, va arribar la desafortunada lesió de Sergi Oliva, qui va ser substituit per Josep Maria Calavera, reconvertint a Sergi Andreu en la funció de lliure amb Vilalta. Quan ja es complia el minut 45, una pilota penjada a l’interior de l’àrea racinguista deixava en posició franca a Moha que amb l’esquerra, clavava un xut sec al fons de la porteria de Pep Ibáñez… era l’1-1, en un minut totalment psicològic. Tot i que el gol visitant semblava sembrar dubtes a Les Forques, el jove jugador de Pira, Dani, una de les incorporacions del Ràcing 2007/08 va connectar un espectacular tret des de 25 metres, que es filtrava llepant la base del pal visitant i feia pujar el 2-1 al minut 47, un gran gol pel jove jugador racinguista.

El descans va arribar a Les Forques amb un resultat just i la sensació de que el Segur, tal i com havia advertit el tècnic local Eloi Rubio, no era un rival còmode. A la repressa, va arribar possiblement un dels gols més espectaculars que s’han vist a Les Forques, quan el jugador de Vilanova de Prades, Ramon Vilalta, servia una milimètrica assistència a l’espai per Roc Farré, qui superava la sortida del porter visitant amb una pilota bombejada… era el 3-1 i quasi la sentència definitiva, premi que arribaria ja al minut 75 de les botes de l’incombustible Josep Maria Calavera, després d’una altra gran asistencia de Roc Farré, que el jugador de Cabra resolia amb gran tranquilitat, era el 4-1. El Ràcing hagués pogut ampliar el marcador, però el travesser va evitar que una falta molt ben picada per Àngel García es convertís en gol, i d’altres clares ocasions es van trobar amb molt bones intervencions del porter del Baix Penedès.

Ja en el temps de descompte, el Segur va anotar el 4-2, marcador definitiu i que ubica el Ràcing en un lideratge inesperat però que confirma les expectatives del segon projecte d’un club, que amb 41 partits oficials en la seva història, presenta l’espectacular registre de 25 partits guanyats, 13 empats i només 3 derrotes, ha marcat 108 gols i n’ha encaixat 48.

El proper diumenge, el Ràcing visita el camp del Banyeres, el partit s’iniciarà a les 12 hores del migdia i serà una magnífica oportunitat per valorar el potencial de dos conjunts cridats a lluitar pels primers llocs d’un grup molt equilibrat i on molts equips es postulen com a candidats per l’ascens.