El Ràcing exhibeix ofici davant el Cunit

El capità racinguista Sergi Andreu va rescatar l’equip en dos moments claus

Ràcing: Pep, Angel, Oliva, Vilalta, Pere, Alex, Roger, Sergi, Rovira, Dani, Calavera.
També van jugar: Jordi, Tomas, Suarez, Bori

La temporada passada, el Cunit va visitar Les Forques a l’inici de la segona volta, en aquella ocasió, un Ràcing llançat a la caça de Catllar i Roda, no va tenir pietat d’un equip que deambulava per la zona mitja de la taula sense objectius i va golejar els del Baix Penedès per un rotund 6-2. El passat dissabte, moltes coses havíen canviat. El Cunit, es presentava en tercera posició i a un sol punt del líder, el Ràcing.

Possiblement, la pressió del lideratge va condicionar els locals que van saltar al camp amb poques idees i cert desordre tàctic. Aquesta circumstància va ser aprofitada pels de Cunit que van apostar per un plantejament ofensiu, convençuts de poder donar la sorpresa a Les Forques, al mint 5 de partit, una acció individual de Manel acabava amb la pilota estavellada al travesser de la porteria de Pep Ibáñez i al minut 9, una altra acció del davanter visitant tornava a posar en evidència la defensa rocafortina. La bona imatge del Cunit va posar en alerta al Ràcing que va tornar a tirar de paciencia per esperar la seva opció, i com ja és habitual, aprofitar-la. Al minut 23 de partit, un llançament de falta directe de Sergi Andreu, des de la frontal de l’àrea visitant, es convertia en l’1-0, un resultat que no reflexava els mèrits d’un i altre però que tornava a demostrar l’efectivitat del Ràcing i l’estat de gràcia de Sergi Andreu, que anotava el seu sisé gol del present campionat. Amb l’avantatge en el marcador, el Ràcing va semblar tranquilitzar-se i així van arribar diverses accions en que el segon gol va estar molt aprop de caure, la més destacada, un remat de Joan Rovira que picava al pal amb el porter totalment superat.

Es va arribar al temps de descans amb la sensació de que el partit estava obert, que els locals manaven en el marcador i que els visitants havíen tingut més joc. A la repressa, el Ràcing va semblar disposat a treballar el partit a partir de la mínima avantatge, una situació arriscada i que degut a la manca d’encert en alguna arribada clara, es va aguantar fins que al minut 67 i després d’una desafortunada acció de la defensa local, Puche, lliure de marca, anotava a porta buida amb un remat de cap, el gol de l’empat, era l’1-1 i el nerviosisme arribava a Les Forques.

Tot i el revés, els locals no van perdre la fe i van volcar-se decididament a l’atac. Al minut 72, un remat de Bori que acabava en gol era anulat per falta i en el minut 77, un excel.lent remat de Sergi Oliva que també acabava al fons de la xarxa visitant, també era anulat, en aquesta ocasió per fora de joc. Ambdues decisions arbitrals van fer pujar la temperatura de la grada rocafortina, però al minut 81, una jugada d’estratègia era finalitzada amb un oportunista remat de Sergi Andreu, per anotar el gol del triomf, el seu setè de la temporada, donar tres punts d’or al Ràcing i mantenir l’equip com a líder en solitari.

A la recta final del partit, el Cunit, ja amb un jugador menys, tot i intentar-ho, no va fer perillar un resultat que confirma al Ràcing i demostra l’ofici dels rocafortins, que en un partit discret, van superar a un conjunt construit per assolir l’ascens a Segona Territorial. A la conclusió del matx, Eloi Rubio, tècnic racinguista, destacava “aconseguir 5 triomfs consecutius té molt de mèrit i demostra la ilusió i el compromís del grup”.
Aquest cap de setmana, el Ràcing visita el complicat camp del Vilarodona (dissabte a la tarda), segons tot el planter del Ràcing, els dos propers partits poden definir bastant la classificació en la part alta i tothom coincideix en assenyalar que els partits davant Vilarodona i Pallaresos arriben en un bon moment.