Empat i gràcies en l'últim alè de partit

Jornada 20 del grup 25 de 4ª catalana

R.Rocafort: 4
Vila-Rodona: 4

Alineació R.Rocafort: Calet, Toni, Arnau, Sergi, Marc (Rovira '60), Lluís, Pere (Cata '45), Valls (Pega '70), Alex, Irakli i Roc.

Després de dos jornades de descans, el Racing tornava a la feina havent-se d'enfrontar al Vila-Rodona. Sense tenir en compte la classificació, i molt menys contra aquest equip, els de la Conca sabien que els esperava un partit força complicat i molt intens.

L'esfèrica començava a rodar aquest passat diumenge al Municipal de les Forques a les 16:00h. El Racing presentava l'esquema habitual en els partits que disputa al seu camp mentre que el rival va venir bastant mermat de jugadors amb només un canvi. Ja havia dit que el partit ja havia començat, però semblava com si només se'n haguessin adonat els visitants, ja que a escassos minuts de l'inici, el Racing va rebre el primer gol després d'una bona jugada de contraatac. Mal començament com en molts altres partits, però la reacció no es va fer esperar. En una falta lateral a favor del Racing que va ser centrada a l'interior de l'àrea, Arnau va batre al porter amb un bon cop de cap. El partit tornava a estar igualat, però la reacció racinguista va quedar en res quan pocs minuts després de l'empat, el Vila-Rodona es va tornar a adelantar en el marcador quan en una jugada embolicada a l'àrea local, que la defensa no va saber rebutjar, el davanter ho aprofitar per posar el cap i marcar el segon gol pel seu equip. El Racing estava pagant molt car les badades defensives, però curiosament, va ser un defensa el que va tornar a empatar el partit. El capità Sergi va transformar un llançament de falta directa colant la pilota arrans del pal. A partir d'aquí, el Racing semblava que anava agafant una certa regularitat, mantenint-se més sòlid en defensa i creant unes quantes ocasions més fins que es va arribar al descans.

Ja a la segona part, el Racing va sortir al terreny de joc tan o més malament que a l'inici del partit, almenys al que en concentració es refereix. A pocs minuts de la represa, va rebre el tercer gol després d'una sacada de banda a l'alçada de l'àrea, l'extrem va servir la pilota al davanter i aquest es va anticipar molt bé al defensor i no va perdonar a l'hora de definir. El Racing havia de donar ja un cop damunt la taula, però l'empanada estava massa generalitzada i el Vila-Rodona ho va saber aprofitar. Seguia amb la seva línia de joc directe buscant al seu espigat davanter, i el resultat demostrava que els hi funcionava prou bé, i més quan en una nova jugada iniciada pel mateix, la va obrir a banda perquè l'extrem servís una bona centrada al seu company perquè rematés a plaer a boca de canó. Era el 2 a 4 i la situació era realment difícil de capgirar. A partir d'aquí, el Vila-Rodona, creient amb l'avantatge aconseguit i veient la passivitat dels jugadors locals, es va fer enrere tancant-se al seu camp. Quedaven sobre deu minuts de partit i el Racing havia de treure ja el geni si no volia que s'escapessin els tres punts. No va costar gaire treure'l, i menys veient l'actitut que va mostrar algun jugador rival. A deshores, però semblava que la reacció racinguista havia de venir, ja que de cada vegada més anaven aprofitant el terreny que els cedia el seu rival. El davanter Roc va avisar en una jugada claríssima, però que incomprensiblement va fallar. Sort que moments després, Alex va poder reduïr distàncies en batre al porter des de l'interior de l'àrea amb un bon xut. Aquest gol va encendre els ànims de les Forques, i els jugadors, van respondre empatant el partit. Arnau va servir una pilota des de la defensa al capità Sergi, des de feia uns minuts en posicions d'atac, i aquest la va empalmar tal com li venia per batre al porter amb una magnífica i col·locada volea. Ja quedaven pocs instants per la fi del partit, i el Vila-Rodona encara va gaudir de la última oportunitat en un llançament de falta de directa que Calet va aturar molt bé, però que malauradament, es va lesionar en l'acció, moment en què l'àrbritre va aprofitar per fer sonar els tres xiulets.

La part positiva és que el Racing va poder rescatar un punt a les acaballes, però només n'hi ha una. De negatives n'hi han més, i són errors que s'han comès en molts partits i que no s'haurien de repetir. La propera setmana, el Racing té una nova oportunitat de fer un bon partit en un bon camp com és el del Morell. El proper rival, és un equip que anat de menys a més aquesta temporada i que de ben segur no posarà tantes facilitats com en el partit de la primera volta, en el que el Racing els va golejar per un contundent 7 a 1.