dilluns, 19 de setembre del 2011

La temporada 2011-2012 ja està a punt d'arrencar

Perafort: 0
R.Rocafort: 4

Aquest passat diumenge, l'equip de Josep Mª Calavera va realitzar l'últim test abans de començar el reformat campionat. Es diu reformat perquè a causa de la retirada de dos equips (Masllorenç i la Nou de Gaià) abans de l'inici previst de la temporada (10 i 11 de setembre) va fer que s'hagués de reorganitzar tot el calendari. Des de que varen començar la pretemporada ,van disputar un triangular al camp de la Pastoreta contra aquest equip perdent 1 a 0 i contra La Canonja, també amb el resultat negatiu de 2 a 1. Després, van visitar a L'Espluga de Francolí guanyant-los 1 a 2, i la setmana següent, van fer la seva presentació "oficial" al camp de les Forques davant el mateix equip, però aquest cop guanyant amb el resultat de 4 a 1. Hi han hagut baixes respecte a l'any anterior com Gabi, Bori, Oscar, Omar, Ramon, Viltró o Toni. Però també han entrat cares noves al vestuari com Jaume, Dani, Calet, Pega, Marc o Cata.

Així, l'últim partit de la pretemporada va ser a domicili contra el Perafort, equip que pertany al mateix grup que el conjunt de la Conca (grup 25 de 4ª catalana) i que també va aprofitar per fer la seva presentació. Cal anomenar la renovació total que ha sofert aquest equip respecte la temporada passada, de la qual només en queden dos jugadors.
El partit va començar amb un Racing posicionat amb un esquema diferent als que ens té acostumats, potser per intentar cobrir el màxim d'espais possibles d'un camp força gran. Semblava que els hi anava prou bé, ja que el rival no podia sortir del seu camp i ells començaven a generar ocasions. En una falta a favor penjada a l'àrea, Alex la pentina i Jaume aprofita la passada per batre el porter a plaer. El Racing va sortir bastant posat en el partit, però després del gol la intensitat va baixar una mica i els locals començaven a despertar. Van gaudir d'ocasions per empatar el partit, però la defensa i el porter Moreno les van solventar prou bé perquè així no fos.

Va començar la segona part i la renovació de l'onze racinguista va ser total. El tècnic ho ha de provar tot en aquest tipus de partits, i aquest any té per triar i remenar, ja que disposa d'una plantilla de vint-i-un jugadors. Es va notar que els onze substituts encara no estaven del tot posats en el partit i el domini del joc s'anava repartint cada vegada més. Però en el futbol, al final, el que compta és la efectivitat de cara a porteria. En una sacada de banda llarga servida per Roc a l'interior de l'àrea, Lluís la va aprofitar per marcar el 0 a 2 amb un bon remat de cap ajustat al pal. El rival, començava a tenir més possessió en camp racinguista, però no acabava d'arribar amb claredat. Tret d'una jugada que la defensa va acabar treient de sota pals, no varen gaudir de gaires oportunitats més. En canvi el Racing arribava, i arribava amb perill. En una pilota ben lluitada per Valls a la línia de fons, la centra i Roc remata ajustat al pal per posar el 0 a 3 al marcador. Pocs minuts deprés, Cata executa una falta lateral amb l'intenció de centrar la pilota, però la centrada es va convertir en un xut enverinat que es va colar per tot l'escaire de la porteria local i que deixava el marcador en el definitiu 0 a 4.

Durant la pretemporada, el Racing Rocafort ha fet els deures, tan a nivell d'entrenaments realitzats com de partits disputats. Però a partir d'ara, els deures es tornen exàmens, i el primer de la temporada el tenen la setmana que vé al camp de St. Jaume dels Domenys. A veure si poden començar el campionat amb bon peu i endur-se els tres primers punts. Molts ànims i molta sort en aquest "curs" que acaba de començar!