El Racing salva alguna cosa més que "els mobles" en l'últim instant de partit

Jornada 14 del grup 25 de 4ª catalana

Arboç: 1
R.Rocafort: 2

Alineació R.Rocafort: Calet, Marc (Toni '60), Sergi, Pere (Dani '75), Rovira, Augé, Valls, Arnauet (Carles '70), Roc, Alex i Forel (Irakli '45).

Aquest passat dissabte, el Racing Rocafort es va desplaçar a l'Arboç per disputar el primer partit de l'any a fora de casa. La disputa va tenir lloc al nou camp d'aquesta població, el qual disposa de gespa artificial. El rival ocupava la última posició de la taula classificatòria i encara no havia pogut aconseguir cap punt. Quasi bé es podria dir que els de la Conca estaven obligats a aconseguir els tres punts fós com fós.

El partit va començar ja ben entrada la tarda, sobre dos quarts de sis. El Racing tornava a la variant del 4-4-2, molt similar a la forma amb què també van començar a jugar els de l'Arboç. Però per seguir la mala costum agafada en els últims partits, el Racing no va sortir amb la intensitat que es mereixa el partit. En canvi els locals semblava que posaven un plus de ganes i, tot i no fer un gran joc, començaven a avisar a la porteria defensada per Calet. El primer gol de la tarda va arribar quan en una segona jugada, el jugador local va rematar una pilota morta des de dins de l'àrea amb un bon xut col·locat. A partir d'aquí, el Racing va acabar de caure en la precipitació que el precedia fins aleshores. Els homes de Calavera estaven descol·locats, perdien més pilotes que mai, fallaven les passades més fàcils i es volcaven en un joc directe que no els va servir per res, tret d'algun avís que no va anar a més. Als locals ja els hi anava bé aquesta situació i més quan es va arribar al descans del partit amb el marcador al seu favor.

Ja a la segona part, les coses havien de canviar sí o sí per capgirar dràsticament el rumb del "matx". Parlant de costums, és a les segones parts quan millor rendeix l'equip de la Conca últimament, després d'un primer període per oblidar. Ja en els primers instants, es notava que el partit començava a agafar un altre color. Els blanc i vermells semblava que volien començar a tenir la pilota i a jugar-la amb més criteri. Els hi va anar bé, ja que a pocs minuts de l'inici, Augé va rebre una bona passada a l'entrar a l' àrea i amb un fort xut va batre al porter local empatant el partit. El color seguia sent el mateix, l'actitud general havia canviat, però el Racing no acabava de manar sobre el terreny de joc. Però el que sí tenien clar era que el marcador s'havia d'acabar capgirant. Sort en van tenir de les intervencions providencials del porter Calet, ja que en dues jugades va fer unes aturades claus. Claus perquè l'equip no acabava de definir, fet que també l'arrossega des de fa partits. Però com diuen, el millor per el final. A escassos minuts per l'acabament del partit i després d'intentar-ho durant tota la segona part, el gol de la victòria racinguista va arribar quan Dani va recollir la pilota després d'un rebot a dins de l'àrea i rematant quasi des de terra va enviar la pilota al fons de la xarxa. Semblava que quedava molt poc ja, però la cosa encara va donar per més. En la primera jugada després del gol, l'Arboç va aconseguir una falta a uns metres de l'àrea. Va ser una centrada que el jugador local va rematar al fons de la xarxa amb un bon remat de cap, però que va ser inval·lidat correctament per fora de joc. El Racing va sacar ràpid, i en un bon contraatac la pilota va arribar als peus d'Alex, que encara es va driblar al porter que venia de rematar el córner i xutant des de molt lluny, no va poder incrementar l'avantatge racinguista. En la que va ser la última jugada, cal anomenar el comportament pèssim del porter local, el qual va agredir a Alex després del remat i en va sortir indemne perquè l'àrbritre no ho va presenciar.

Fet lleig sense importància que no treu gens de valor a la victòria aconseguida, ni que sigui pel marcador de 1 a 2. Ara a pensar ja de cara al partit de la setmana que vé contra el Sarral. Aquest equip a sofert una devallada important a causa de la desbandada de jugadors que hi va haver des de la passada temporada, fet que l'ha portat a ocupar el penúltim lloc de la classificació. Però al futbol les matemàtiques no existeixen, i de ben segur que serà un derbi molt apassionant i entretingut al Municipal de les Forques.