Excessiva i incrompensible derrota del Racing Rocafort davant el Baix Gaià

Jornada 25 del grup 25 de quarta catalana

Baix Gaià: 8
R. Rocafort: 2

Alineació R. Rocafort: Calet, Forel (Toni '45), Cata, Sergi, Rovira (Dani '45), Lluís, Pere (Carles '70), Arnauet (Auger '35), Valls (Alex '35), Irakli i Roc.

Aquest passat diumenge, a les 17:00h, el Racing tenia que disputar un partit complicat davant el Baix Gaià, equip que té com a seu el magnífic camp del Catllar. A priori, ja es suposava que els locals sortirien amb tot per endur-se els tres punts, i més si recordem el partit de la primera volta, en el que els rocafortins van aconseguir el gol de la victòria en el temps afegit.

Doncs bé, el partit va començar amb un Racing posicionat amb un 4-4-2 amb la idea d'intentar tenir més presencia en atac. Els locals van optar per una formació molt semblant, però de seguida es va poder apreciar una variant diferent en el centre del camp. Els locals tocaven la pilota en la zona defensiva i no mostraven l'intenció de voler-la rifar. En una acció ben pressionada per Roc, va aprofitar el fallo del central per fer el primer avís sobre la porteria del Baix Gaià. Però es va quedar en això, en només un avís, mentre que pocs minuts després els locals van marcar el primer gol de la tarda mitjançant una bona jugada de contraatac pujada per la banda dreta, l'extrem va fer la passada de la mort amb la mala fortuna que el defensa rocafortí va introduïr la pilota a la seva porteria. Mala sort, no passava res i encara quedava molt de partit per endavant. Però si que devia influenciar més del què ens pensavem aquet mal inici de partit, perquè en pocs minuts el Baix Gaià va tornar a avançar-se en el marcador. Amb una gran passada del migcampista cap al davanter, el va habilitar perquè es quedés sol davant el porter Calet que, tot i aguantar molt bé la posició i aturar un primer remat, no va poder fer res per evitar el gol. L'equip havia de reaccionar ja, però tot i mostrar algun símptome de voler-ho fer i a diferència de molts altres partits, la reacció no va arribar. Només van poder veure com els hi queien el tercer, el quart i el cinquè gol en contra en jugades molt semblants que habilitaven al davanter sol davant el porter per marcar a plaer. L' equip de la Conca estava mostrant una inoperància defensiva col·lectiva com una catedral, totalment al contrari de la que varen mostrar en el partit anterior contra el líder de la classificació. Tot i els canvis que va realitzar l'entrenador J.M. Calavera abans del descans del partit i el canvi de formació reforçant més el centre del camp, no va servir perquè el Racing pogués reduïr distàncies.

Ja a la segona part, nous canvis en la línia defensiva racinguista amb la intenció d' almenys, intentar parar el marcador. Però molt lluny d'aquest fet i amb els ànims que es respiraven al terreny del Rocafort, els locals van marcar el sisè a pocs minuts de la represa. Havent superat ja la maneta, els racinguistes ja haguessin desitjat que s'acabés el partit, però encara quedava força, massa temps. Eren incapaços de reaccionar i no jugaven a res, mentre que el rival es trobava en un estat de "gràcia" i cada acció del partit els sortia bé. La mostra va ser el setè gol, quan el migcampista des de fora de l'àrea va engaltar un xut que es va acabar convertint en un golàs, fent inútil l'estirada de Calet. El marcador era escandalós, de 7 a 0, i com acostuma a succeïr en aquests casos, havia d'arribar el gol de l'honor del Racing. Auger va executar una falta directa magistralment però el porter la va aturar com va poder, aleshores Pere va aprofitar el rebot i a boca de gol encetava el marcador del Racing. Ja quedava poc per la finalització del partit, i els de la Conca van poder aconseguir un segon gol quan Roc va rematar de primeres una gran centrada d'Alex, superant al porter amb un toc fora del seu abast. Però l'últim de la tarda va ser per els locals. Tot i haver tingut moltes més oportunitats anteriorment i sota la ja passivitat de la defensa racinguista, una bona internada del davanter a dins de l'àrea el deixava sol davant Calet, que no va poder fer res contra el bon xut col·locat i que suposava el definitiu 8 a 2 al marcador.

Ja ho diuen que si el millor del teu equip ha estat el porter, és segurament, una mala senyal. Però bé, el passat, passat està. Partit per oblidar i ara toca mirar al proper rival, l'Altafulla. El Racing visita a aquest equip sabent que una victòria els suposaria pujar un lloc en la classificació i que tenen una nova oportunitat de realitzar un partit digne i que aquest últim només quedi en el que ha sigut, en només un error.